Dutch English French German Italian Spanish

PCB's

Mijn Fiat 500F

In 2001 kochten twee vrienden Roel en Nico een Fiat 500R. Enige tijd later werd deze 500R overgenomen door Nico en kocht Roel een 500L. Nu deze twee aan het restaureren waren geslagen, had ik hier ook wel zin in.

In februari 2002 kocht ik een 500F uit 1966. Dit F-je stond te koop in Drunen en werd voor dagelijks gebruik gebruikt. Dit roestwagentje stond dus ook altijd buiten en dat was te zien. De auto kwam niet meer door de APK en werd daarom verkocht.

Na het strippen van de auto bleek dat het erger was dan gedacht. Wat een ramp. Nadat "Billie" mij weer moed had ingepraat - "Het komt helemaal goed, nieuw plaatwerk erop en het is weer een nieuwe" - had ik er weer vertrouwen in. Toen "Billie" klaar was met lassen, zei hij: "Het was toch zeer veel werk, veel meer dan ik gedacht had". Dit had als voordeel dat er geen roestplekje meer te bekennen was.

Het F-je ging naar Brenders in Dongen en werd daar mooi wit gespoten. Eindelijk, een goede carrosserie! Het opbouwen kan beginnen.

Na enkele maanden te hebben gemonteerd kocht ik een huis. Het monteren van de Fiat kwam stil te liggen tot afgelopen september. Roel had zin om mij te helpen met de Fiat op te bouwen. Eindelijk iemand die de kar weer wilt trekken. Ik wist echt niet waar ik moest beginnen. Roel gelukkig wel.

Er waren een aantal dingen die mij stoorde aan de restauratie. Dit was de motorruimte en het frontje.

De Fiat was waarschijnlijk een keer aangereden van achteren. Hierdoor was de binnenkant van de motorruimte en waren de randen rondom de motorruimte lelijk geworden. Om dit op te lossen hebben we een slopertje bij Ruud in Zetten opgehaald. Daar de achterkant uit gehaald en dit in mijn Fiatje gezet. Zie de foto's van "Lassen deel 2". Het frontje is ook van een L naar een F front omgebouwd.

De verwachting is dat de Fiat rond de zomer 2012 weer op de weg mag rijden en dit ook zal doen.

Kijk gerust even rond in het fotoalbum en laat een berichtje achter in het gastenboek.


Met vriendelijke groet,
Patrick Hamers

 
joomla templateinternet security reviews
Agriculture template by kaspersky review